Olemme tänäkin vuonna lahjoittaneet joululahjoihin varaamamme rahat Hyvä Joulumieli -keräykseen. Keräys tuotti vuonna 2013 yht. 1 307 142 €. Tämän vuoden Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyy perjantaina 21.11.2014 ja jatkuu jouluaattoon saakka. Hyvä Joulumieli -keräys auttaa kotimaan lapsiperheitä ja tavoitteena on kerätä tänä vuonna 1 260 000 euroa, jolla voidaan jakaa 70 euron lahjakortteja vähävaraisille lapsiperheille.

 

hjm16_mukana_900x200

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden joulukuun numero. Tämä joulunseudun uutispuuron manteli kertoo, miten kodikkuutta ja energiatehokkuutta parannetaan ikkunat tiivistämällä. Jos se ei enää auta, toteutetaan ikkunaremontti talon henkeen sopivasti. Avaamme myös antenniverkkojen runsaita kirjainlyhenteitä ja kerromme, mihin kaikkeen antenniverkkotaloissa kannattaa varautua.

Moni taloyhtiö on putkiremontin aika- ja kustannusrasitetta helpottaakseen valinnut vaihtoehtoisen viemäriputkiston remontin käyttämällä putkiston sisäpuolisia korjausmenetelmiä kuten pinnoitusta tai sukitusta. Se on osoittautunut turmiolliseksi yhtiöissä, joissa korjaus on todettu puutteellisesti tehdyksi. Tästä syystä sisäpuolista korjausta käyttäneen taloyhtiön tulisikin takuuajan puitteissa varmistaa, että pinnoitukset ja sukitukset ovat todella kunnossa, toteaa Kiinteistöliitto Uusimaan lvi-asiantuntija Arto Kemppainen.

Verohallinnon esitäytetyt 102-lomakkeet toimitetaan asunto-osakeyhtiöille ja keskinäisille kiinteistöosakeyhtiöille kuluvan joulukuun 2015 aikana viimeistä kertaa. Lomakkeelle on merkitty valmiiksi huoneistojen omistajat. Yhtiöllä on velvollisuus tarkistaa lomakkeen tiedot, täydentää muutokset (vastikkeettomien saantojen osalta) ja palauttaa lomake viimeistään 1.2.2016. Jos taloyhtiössä ei ole tapahtunut vastikkeettomia saantoja vuonna 2015, esitäytettyä lomaketta ei tarvitse palauttaa. Jatkossa esitäytettyjä 102-lomakkeita ei enää yhtiöille toimiteta.